top of page
Broedplaats Borrewater
Eind 2024 lanceerden Fameus en MORPHO in Merksem Broedplaats Borrewater, een atelierproject in een voormalig politiebureau.
Dit initiatief biedt 18 startende en doorgroeiende kunstenaars een werkruimte en stimuleert de verbinding tussen amateur- en professionele kunstenaars.
In samenwerking met State of the Arts bevordert het project peer support en de overgang naar het werkveld.
Naast individuele atelierruimtes is er een gemeenschappelijke projectruimte en een maandelijks programma met workshops en netwerkmomenten (Borrewater Sessions).
Dit project fungeert als een inspirerend model voor gedeeld ruimtegebruik in Antwerpen en loopt van november 2024 tot oktober 2025.

Agnese Forlani
Agnese Forlani is een performer die ook kostuums en scenografieën ontwerpt voor haar eigen werken en die van haar samenwerkingspartners. Ze onderzoekt de relatie tussen het lichaam en materialiteit door middel van textiel en plastics. In 2024 behaalde ze haar Research Master in Dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Agnese hecht veel waarde aan het delen van creatieve ruimte met anderen en is diep toegewijd aan haar interdisciplinaire praktijk.

Audrey Delogne
Audrey Delogne is een multidisciplinair kunstenaar die werkt met video, fotografie, sculptuur en mixed media. Haar onderzoek richt zich op vergankelijkheid, tijd en herinneringen, waarbij ze vaak gebruik maakt van fragiele en vergankelijke materialen. In 2024 behaalde ze haar masterdiploma in Beeldende Kunst aan Sint Lucas Antwerpen. Audrey streeft ernaar een hechte en inspirerende gemeenschap te creëren en werkt samen met Yasmine (Amira) M’Rabet aan het organiseren van groepsprojecten.

Cian Ti Wang
Cian Ti Wang werkt voornamelijk met interactieve en site-specifieke installaties, video, hout en performance. Haar werk verkent thema's zoals taal, sociale dynamiek, religie, identiteit en geschiedenis, waarbij ze vertrouwde objecten zoals gereedschappen, rituele voorwerpen, sociale praktijken en voedsel gebruikt. Ze behaalde in 2024 haar Master In-Situ aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en kijkt uit naar samenwerkingen met andere kunstenaars om creatieve synergieën te creëren.

Elien Verschueren
Elien Verschueren werkt met verschillende media zoals schilderkunst, tekenen, installatie, video, tekst, borduurwerk en sculptuur. Ze houdt ervan te spelen terwijl ze thema's als voorouders, empathie, zachtheid en het lichaam onderzoekt. Ze noemt zichzelf graag een amateurkunstenaar. Ze sloot zich bij dit project aan om verbinding te maken met zowel de kunstgemeenschap als de buurt.

Ems Verhaert
Ems Verhaert is een illustrator en schilder die zich vaak richt op het creëren van grote muurschilderingen. Haar werk is kleurrijk en geïnspireerd door verschillende genres, zoals fantasie, folklore en horror, waardoor haar stukken een unieke en levendige sfeer uitstralen. Ems studeerde Illustratie aan Sint Lucas in Antwerpen, waar ze haar vaardigheden verder ontwikkelde en haar artistieke visie vormgaf. Ze is enthousiast om deel uit te maken van een ondersteunend netwerk van kunstenaars, waarin ze hoopt samen te werken en nieuwe creatieve mogelijkheden te verkennen.

Evien van Rijt
Evien Van Rijt maakt schilderijen, keramische sculpturen en installaties. Ze is ook onderdeel van het TIBSIE Collective. Haar werk presenteert voedselgeïnspireerde en huiselijke scènes, waarbij ze vertrouwde en warme beelden tot leven brengt. In 2024 behaalde ze haar Master in Beeldende Kunst aan Sint Lucas Antwerpen. Evien is enthousiast over het werken in collectieven en kijkt ernaar uit om zichzelf als kunstenaar voortdurend uit te dagen en te blijven ontwikkelen.

GRNDbrekers
GRNDbrekers is een makerspace uitgerust met fantastische tools zoals 3D-printers, lasersnijders en soldeerbouten. Hier kun je je ideeën omzetten in echte projecten, van hightech gadgets tot kunstwerken. Of je nu een student bent, een aspirant-kunstenaar, of gewoon enthousiast bent om te maken en creëren, GRNDbrekers biedt de ruimte en middelen om je creaties tot leven te brengen. De makerspace is geopend op woensdagmiddag, avond en zaterdagmiddag.

Hsiao Hsi Chen
Hsiao Hsi Chen werkt in verschillende disciplines, waaronder beeldhouwkunst, video, performance en collectief, bijvoorbeeld als onderdeel van ECG (Existential Crisis Girls) Production samen met Nastia Krasinskaia. Ze hoopt dat haar werk mensen aan het lachen maakt en hen een beetje minder eenzaam doet voelen. Hsiao Hsi geniet ervan om samen te werken met andere enthousiaste kunstenaars en wil het ‘werken als kunstenaar’ serieus nemen als een beroep.

Julia Tröscher
Julia Tröscher (1997, AT) @juliatr.o.scher werkt als multidisciplinaire kunstenaar, waarbij ze video, beeldhouwkunst, mixed media en tekst combineert. Ze creëert poëtische en dromerige installaties die reflecteren op het bestaan door tijd en ruimte. Julia kijkt ernaar uit om stabiliteit te vinden in de kunstsector en verbinding te maken met anderen door het organiseren van diners, leesclubs en vertoningen.

Karl Joonas Alamaa
Karl Joonas Alamaa werkt met multidisciplinaire, archiefgerichte en onderzoek gebaseerde benaderingen, met een focus op participatieve en visuele kunstpraktijken. Hij is geïnteresseerd in sociale machtsstructuren en storytelling, en voert interviews over gevoelige onderwerpen, naast het werken met textiel, hout en keramiek. In 2024 behaalde hij zijn Master in Kostuumontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Karl werd aangetrokken om samen te werken met andere startende kunstenaars en zijn positie in Antwerpen te vestigen.

Mariel M. Matute
Mariel M. Matute werkt in hedendaags sieradenontwerp, gecombineerd met elementen van beeldhouwkunst, schilderkunst, textiel en sociale praktijken. Ze beschouwt haar studio als een centrum voor creatieve uitwisseling. Mariel behaalde haar Master in Beeldende Kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in 2022. In 2021 richtte ze de Matute Foundation op in Peru. Ze is enthousiast over het combineren van vaardigheden en perspectieven met andere kunstenaars en wil workshops, artist talks en gezamenlijke tentoonstellingen organiseren.

Morgan Van Gele
Morgan Van Gele werkt met gemengde technieken in olieverfschilderkunst en koperbewerking. Ze verkent symboliek, geheugen en innerlijkheid, terwijl ze experimenteert met verschillende materialen. Morgan behaalde haar Bachelor in Illustratie aan Sint Lucas Antwerpen. Ze sloot zich bij dit project aan om opnieuw verbinding te maken met de kunstscene door deel te nemen aan het programma en samen te werken met andere kunstenaars.

Nastia Krasinskaia
Nastia Krasinskaia werkt voornamelijk met video en installatie, waarbij ze elementen van theater en poëzie combineert. Ze maakt vaak gebruik van (tragische) ironie en gedocumenteerde realiteit in haar werk. Nastia behaalde haar Master in Beeldende Kunsten aan Sint Lucas Antwerpen in 2024. Ze kijkt ernaar uit om stabiliteit te vinden in de kunstsector en verder te leren van en met anderen.

Siska Bouwen
Siska Bouwen werkt als schilder en heeft ervaring als performer in het theater. Ze schildert portretten van vrienden, collega's, grappige momenten en banaliteiten. Siska heeft cursussen gevolgd in schilderen, tekenen, theater en make-up artistry. Ze kijken ernaar uit om een netwerk op te bouwen met andere kunstenaars.

Tomas Bachot
Tomas Bachot werkt met fotografie, video en tekst, maar staat ook open voor andere media. Lopende projecten zijn onder andere een onmogelijke penvriendschap met een andere kunstenaar en een portrettenserie gewijd aan liefde en migratie. Tomas studeerde in 2016 af in Beeldende Kunsten aan KASK en woonde daarna vier jaar in Roemenië. Ze willen zich weer verbinden met het lokale kunstveld en meer tijd maken voor persoonlijke projecten.

Winke Seels
Winke Seels werkt met keramiek en schilderkunst en maakt deel uit van het TIBSIE Collective. Ze beelden tijdverdrijfactiviteiten uit, zoals naar een café of restaurant gaan met vrienden. Winke behaalde in 2024 hun Master in Beeldende Kunsten aan Sint Lucas Antwerpen. Ze willen ruimte en tijd delen met gelijkgestemde kunstenaars en samen diners en evenementen organiseren.

Yasmine (Amira) M'Rabet
Yasmine (Amira) M’Rabet (1997, BE) @y.amira_mr werkt met verschillende materialen zoals keramiek, metaal, textiel, dierenbeenderen en readymades. Ze bouwen installaties en sculpturen terwijl ze transformatie, beweging en emotie onderzoeken. Yasmine behaalde in 2024 hun Master in Beeldende Kunsten aan Sint Lucas Antwerpen. Ze willen samen met andere kunstenaars groeien door ideeën, inzichten en technieken uit te wisselen.

Yeganeh Khajavi Furg
Yeganeh Khajavi Furg werkt in schilderkunst en tekenen en verkent ook illustratie, met de focus op het ontwikkelen van een persoonlijke en visuele narratief. Ze houden ervan werk te creëren dat schoonheid en oprechte emoties viert, terwijl het nieuwsgierigheid opwekt. Yeganeh komt uit een wetenschappelijke achtergrond, maar volgt sinds hun kindertijd kunstcursussen. Ze studeren momenteel Illustratief Ontwerpen aan de Kunstacademie van Berchem.
bottom of page