Projets approuvés
Fonds de projets pour le développement des talents
2024​
​
RONDE 4
Naast haar praktijk als muzikante, wil Caitlin leren om een visuele wereld uit te werken aan de hand van kostuums en decorstukken, voornamelijk in de context van muzikale projecten. Ze wil graag onderzoeken hoe je op een conceptuele en artistieke manier een visuele identiteit rond een muzikaal project bedenkt.
Sonia Mutaganzwa - 5 Stages of Grief
5 Stages of Grief (werktitel) is een poëtische kortfilm die de verschillende fases van rouw onderzoekt. De kortfilm bestaat uit 6 fasen (0. Verlies, 1. Ontkenning, 2. Woede, 3. Onderhandelen, 4. Depressie, 5. Acceptatie). Elke fase wordt ondersteund door een bijbehorende video en een specifiek gedicht, zonder dat de fase expliciet hoeft te worden benoemd.
Mannenkoor ZWK – THE ARMED MAN
Het Mannenkoor ZWK (Zingende Wandelkring) organiseert een uitvoering van The Armed Man op 5 april 2025 in de blauwe zaal van de Singel. Hiervoor wordt samengewerkt met andere koren, met solisten en met het West-Brabants Symfonie Orkest (WBSO) uit Roosendaal. De algemene leiding is in handen van de jonge dirigent Simon De Paepe.
Free Clinic vzw - CAT_WALK 2: Free Bird vliegt uit
Aan de hand van een podcast, foto- en videomateriaal wilt Free Clinic samen met haar gasten en jonge grafische vormgevers een reizende tentoonstelling maken. Het doel is om een breed publiek de kracht van kunst door dak- en thuislozen te laten zien.
Cristina Sapalo - Prudent Waters Listening Party
Tijdens ‘Prudent Water: The Listening Party’ worden luisteraars en kijkers ondergedompeld in de thema's die Cristina Sapalo verkent: zelfontdekking, het najagen van je dromen, het eren van je innerlijke kind, vechten voor je waarden, en onvoorwaardelijke zelfliefde.
Nitish Bhrdwaj - Hands Whisper Quietly
‘Hands Whisper Quietly’ is een voorstelling die gebruik maakt van biofeedbacktechnologieën om de betekenis van non-verbale communicatie met handen te verkennen. Het is gecreëerd in 2 delen: ‘Perceive’, een lezing waarbij het publiek observeert wat er gebeurt in het brein van Nitish als hij bepaalde handgebaren maakt, en ‘Connect’, een interactieve voorstelling waarbij het publiek zelf VR kan uittesten en ervaart wat er gebeurt als er alleen handen zijn, geen lichamen.
Elien Verschueren - Oudouders
‘Oudouders’ is een interactieve solotentoonstelling met beeldend werk over voorgangers en bloedbanden die bezoekers vrijblijvend en laagdrempelig uitnodigt hun voorouders en hun relatie tot hen te verbeelden. Een audiomeditatie in verschillende moedertalen faciliteert een ‘innerlijke ontmoeting’ tussen deelnemers en hun voorouders. Bezoekers (volwassenen en kinderen) krijgen de ruimte om de relatie met hun ouders, grootouders, overgrootouders, betovergrootouders, enzovoort te visualiseren.
Gemengd koor Lejra FV - Concert Mozart
Doel van het project is om het initiatiefnemend amateurkoor Lejra, i.s.m. twee andere amateurkoren, een muzikale grens te laten verleggen d.m.v. het creëren en uitvoeren van een groot koorwerk, nl. het ‘Requiem’ van Mozart, begeleid door een orkest.
​
Woodman Speelt vzw - The Forest School
Dit project is een inclusieve, participatieve theatervoorstelling door en over mensen met autisme, én een praktijkonderzoek binnen de CORPoREAL-onderzoeksgroep van AP Hogeschool Koninklijk Conservatorium. Het betreft een case study waarbij neurodivergente deelnemers centraal staan. Uitgangspunt is de hypothese: wat als we autisme niet zien als een tekort, maar als een talent?
RONDE 3
Annebel Courtens – nu
Annebel is beginnend cabaretier. Ze wil tot een nieuwe voorstelling komen en wil daarbij het publiek de ervaring van ‘nu’ laten voelen in twee opeenvolgende shows. Met ervaren coaches gaat ze op zoek naar een stevige theaterstructuur, zodat uit één thema (nu) met dezelfde bouwstenen (humor, impro, mime, poëzie, zang, muziek, beweging,…) twee unieke cabaretavonden ontstaan.
Tine Poot – OORVORM, verborgen verhalen over ruimte en architectuur
De podcast ‘OORVORM, verborgen verhalen over ruimte en architectuur’ wil de mogelijkheden van de podcast voor het vertellen van verhalen over ruimte en architectuur onderzoeken. OORVORM richt zich op een breed publiek van luisteraars die verborgen verhalen willen ontdekken of zelf aan de slag willen gaan met het medium podcast
Mazel Tarschis – Luminaries
Mazel is een ervaren dramadocente die graag met tieners aan de slag wil gaan om hen rond verschillende kunstdisciplines op te leiden en toe te werken naar een toonmoment. Ze wil graag licht, energie, positiviteit en entertainment brengen voor deze tieners, door hen dingen bij te brengen in de kunst. Hierbij gaat ze uit van de talenten van de tieners en wat zij zelf willen leren. Ze vertrekt echter altijd vanuit theater/drama, maar ook dans en zang kunnen aan bod komen.
GO! Scholengroep Antwerpen – CVO - MoederLand. Storytelling + artistieke technieken rond het
thema moederschap in het buitenland.
Voor dit project worden deelneemsters, jonge anderstalige moeders, gerekruteerd in het NT2 onderwijs. Ze gaan onder begeleiding van Louisa Bernal in zes sessies reflecteren over hun ervaringen als nieuwkomers en het moederschap. Daarbij worden een eigen stem en beeld ontwikkeld d.m.v. storytelling en creativiteit. Het doel is om een praktisch boek te ontwikkelen dat door andere cursisten NT2 gebruikt kan worden.
Het ‘14 Days’ programma van Mino Art Space biedt een platform aan beginnende en lokale kunstenaars om hun eerste tentoonstelling of procesgericht toonmoment te organiseren. Dit programma richt zich op kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan en is bedoeld om hen te ondersteunen bij hun eerste stappen in het artistieke veld.
Charlotte Verdick - Maria en Gina - Playa De Las Américas
Tijdens deze show van een uur lang zullen twee actrices poëzie presenteren op een ludieke, toegankelijke en volkse manier. Het stuk gaat over twee dames, Maria en Gina, die op Tenerife wonen en poëzie schrijven en zingen over alles wat ze zien. Ze vinden schoonheid in de kleinste dingen en vooral in elkaar. Het is een innovatieve voorstelling waarin komische poëzie en muziek op een unieke wijze gecombineerd worden.
Charlotte Gillain - routes of past
Charlotte maakt een interdisciplinair videowerk dat voortkomt uit de notie dat we weinig controle hebben over hoe we herinneringen opslaan in het leven. Het is gebaseerd op een persoonlijke ervaring met EMDR-therapie en het verkent de complexiteit van het menselijk geheugen en de gelaagdheid van herinneringen.
AMIGO vzw - LETS JAM/OPEN STAGE
Let’s Jam/Open stage is een zomerproject rond dans voor jongeren van +14-jaar oud. Het bestaat uit wekelijkse laagdrempelige workshops van verschillende urban stijlen met aansluitend ’s avonds een publiek toonmoment. Concreet gaat het om 10 vrijdagnamiddagen en aansluitend coaching naar het toonmoment toe, dat bestaat uit een groepschoreografie en eigen werk van de jongeren. Het geheel vindt plaats in de Zomerfabriek.
Jozef "Joep" Lange - Mankind United! (werktitel)
‘Mankind United’ (werktitel) is een absurde, humoristische, eerlijke theatervoorstelling rond de thema's eenzaamheid, verlies en vriendschap. De jonge makers trachten het belang van gemeenschapszin onder de aandacht te brengen en gaan op zoek naar antwoorden op de uitdagingen die de moderne tijd ons voorschotelt. De voorstelling vertrekt van drie vrienden die iedere week samenkomen om Dungeons & Dragons te spelen, een fantasie rollenspel.
Theatergezelschap PEG vzw - Een hart van mandarijntjes
Het boek 'Een hart van mandarijntjes' is het waargebeurde verhaal van On-Chiu Cheun, mama van drie kinderen en uitbaatster van een van de eerste Chinese restaurants in Antwerpen. Theatergezelschap PEG brengt dit aangrijpende verhaal in een theatervoorstelling waarin poppentheater en vertelkunst een belangrijke rol spelen.
Merveille Munto - From within (Bookrelease & Healingspace)
‘From within’ is een veelzijdig project dat zowel een boekrelease als een reis naar zelfliefde en innerlijke acceptatie omvat. Tijdens diverse evenementen worden deelnemers op psychologisch en spiritueel niveau aangemoedigd om zichzelf te bekijken en een zachtere relatie met zichzelf aan te gaan. Het project omvat helende ruimtes in samenwerking met Read & Relax, waarbij lezen en samenzijn worden benadrukt, en een documentaire die tijdens de boekrelease wordt vertoond.
​
RONDE 2
Nina Plantefève-Castryck - Het is wat het is
Nina maakt een dynamische dans-theatervoorstelling, uitgevoerd door 9 kinderen tussen 10-14 jaar oud. Ze werken rond het thema ‘Het is wat het is’, vertrekkend vanuit de inspiratie van ‘Murphy’s law’. Het wordt een dansvoorstelling van 45 minuten van kinderen voor kinderen, die ook getoond zal worden als schoolvoorstelling.
Hanna Balke - MONO NO AWARE
Hanna is bezeten van de Japanse cultuur en wil met ‘Mono no aware’ een dansvoorstelling maken, geïnspireerd op de diepere betekenis dat dit Japans ​gezegde heeft. Ze laat zich daarbij begeleiden door coaches voor choreografie, concept en embodiment.
​
Roxanne Berghs - Sunrise
Het project 'Sunrise' is een debuut albumrelease. Het album gaat over het herstel na een zware periode, waarin alles terug op zijn plooi valt. De muzikale productiestijl is een vernieuwende mix van bubbelgum pop met invloeden van melancholische gothic uit de jaren 2000, hetgeen een unieke sound creëert.​
​
Pablo Correa - MonoSapiens
Pablo Correa wil met ‘Monosapiens’ een theatermonoloog presenteren. Deze monoloog omvat drie korte verhalen die elk een uniek personage belichten, allemaal vertolkt door Pablo zelf als acteur.
​
(W)Onderweg vzw - Fabricage ASSemblage
Deelnemers zonder en met een Autisme Spectrum Stoornis van het beeldend atelier (W)onderweg gaan samenwerken met de Blikfabriek. De resultaten van deze samenwerking worden nadien ook tentoongesteld in de Blikfabriek. Er is veel aandacht voor de mentale veiligheid van de deelnemers.
​
Fiebre vzw (Mestizo Arts Platform) - Meer dan (kna)ap
Dit project bestaat uit een theatervoorstelling die autobiografisch is en gaat over hoe het is om te leven met achondroplasie of de meest voorkomende vorm van dwerggroei. De maakster (Elyne Notebaert) wil dit op een “luchtige, humoristische manier aankaarten op een manier dat ook mensen zonder achondroplasie zich herkennen in het verhaal en pijnlijk groen moeten lachen, maar ook meegaan in de schoonheid die dit kortere lichaam in zich heeft”.
​
Xaveriuscollege - Rockopera ‘Jesus Christ Superstar’
Het Xaveriuscollege maakt i.s.m. vrijwillige leerkrachten, oud-leerkrachten, ouders, leerlingen en oud-leerlingen de rockopera ‘Jesus Christ Superstar’. Het brengt de artistieke talenten van vele mensen samen. De productie zal gespeeld worden in het Openluchttheater van het Rivierenhof. ​
​
​
​
RONDE 1
Pim Van Hooreweder–Van der Vliet - Destination Ghana – Pim
Destination Ghana – Pim is een documentaire reportage over en door Pim zelf, een geadopteerde vrouw van gemengde afkomst, die opgegroeid is in Vlaanderen. Als volwassen vrouw voelt ze dat er iets ontbreekt in haar leven en gaat ze op zoek naar haar roots.
​
De Vijver vzw - Beeldtaalfiguren
Het project beoogt het gemeenschappelijk ontwikkelen van een beeldende tekenmethode als vorm van ontmoetingskunst. Cliënten van dagcentrum De Zonnebloemen, (voor mensen met een mentale beperking) gaan aan de hand van een aantal methodieken onder begeleiding van beeldend kunstenaar Kristof Van Gestel toewerken naar een expo en muurschildering. Ze werken samen met een muzische school, waarbij de kinderen van het 4 de leerjaar in contact komen met mensen met een mentale beperking en samen kunst gaan maken.
​
COL vzw - Ik zal u nooit vergeten
Col vzw maakt een muziektheatervoorstelling met koor Notches, gebaseerd op 2 boeken van Toon Tellegen: “Ik zal je nooit vergeten” en “Twee oude vrouwtjes”. De thematiek is voor velen herkenbaar: wat gebeurt er als je ouder wordt? Ze zoeken hierbij verbinding met hun publiek, door het o.a. in rusthuizen te gaan spelen, of voor een publiek van mantelzorgers of verzorgend personeel.
​
Theater VONK vzw - Boek 't Ceunincksplentje
Theater Vonk sprokkelde in de loop der vele jaren heel wat verhalen bij bewoners en passanten op en rond het De Coninckplein, 2060 Antwerpen. Hierover willen ze een boekje uitbrengen om dit werk te verzamelen. Ze gaan voor de eerste keer aan een publicatie werken en zullen hiervoor de hulp inroepen van een schrijver uit buurt om te coachen.
​
Veerle Duflou - Stoffelijk
Veerle Duflou wil een vijfdelige podcastreeks maken over lichaamsdonatie aan de wetenschap. Ze gaat hiervoor in gesprek met mensen die met de gedoneerde lichamen werken in het anatomielabo van de UA. Met dit project legt Veerle Duflou een link tussen wetenschap en kunst.
​​
​
Shaily Shah - solo show - Community
Shaily Shah zal als winnares van de wedstrijd ‘Deurne geeft je vleugels’ haar eerste solotentoonstelling vormgeven gedurende twee weken in het districtshuis van Deurne. Shaily maakt keramische sculpturen, schilderijen en installaties met als thema ‘de gemeenschap om me heen’. ​
​
KoorLINK vzw - Een ontroerend verhaal rond inclusie!
KoorLINK wil als platform dat podiumkansen creëert voor amateurkoren en professionele gezelschappen in Vlaanderen, de deur openen voor een meer​ inclusieve werking van de vereniging. Zij brengen voor dit project beKOORt, een klassiek koor uit Borgerhout, samen met de sociaal-artistieke organisatie. Een jonge componist krijgt de opdracht voor deze samenwerking nieuw werk te componeren.
​​
Vicariaat Antwerpen Stichting - straatdode herdenkingsmoment
Jambo wil opnieuw het straatdode herdenkingsmoment als een performance/ceremonie op het Conscienceplein realiseren. In samenwerking met ’t Vlo, Straatoverleg en opvangplekken voor dak- en thuislozen. Het doel is bijdragen aan het opbouwen van meer eigenwaarde en zelfvertrouwen bij dak- en thuislozen. Het project creëert bewustzijn over het bestaan van straatdoden in Antwerpen bij het betrokken publiek, maar ook bij de toevallige voorbijganger.​​​
​
​
​​
2023
​
RONDE 4
Zuzanna Sosnowska - What do you want for dinner? / Wat wil je als avondeten?
Zuzanna Sosnowska wil een participatieve voorstelling maken rond het begrip hoogsensitiviteit. Het artistieke proces omvat co-creatie met 4 deelnemers die zich als hoogsensitief identificeren. Met dit project wil ze het publiek inkijk geven in wat hoogsensitiviteit is en hoe dat voelt. Ze wil de perceptie van het publiek rond
hypersensitiviteit veranderen en aan bewustwording doen.
​
Concertband Antwerpen vzw -'t Stad Geblazen "En Route"
De Concertband Antwerpen vzw wil aan de hand van het thema van de Open Monumentendag 2024 een creatief proces opstarten voor 7 concertbands aan de hand van een compositieopdracht. Door middel van coaching en
kwaliteitsbegeleiding brengen de 7 diverse groepen een eigen interpretatie van het thema "En Route" én van de compositieopdracht. Zo vergroten ze de zichtbaarheid van muzikaal talent dat in Antwerpen en de
districten aanwezig is en activeren het.
Door het samen realiseren van een modeshow ontdekken en ontwikkelen gasten van De Nomaad, een sociaal activeringscentrum en De Revue, een inloopcentrum, hun artistieke talenten. In een traject van diverse mini-ateliers ontwerpen en realiseren geïnteresseerde gasten onder coaching van een kunstenaar hun eigen kostuum(s). De modeshow zelf is een performance voor en door de gasten gecoacht door een professioneel
choreograaf.
Onoseta Eiya - wat kan ik verwachten
Wat kan ik verwachten’ is een poëtisch project waarbij jongeren met migratieachtergrond zich laten horen d.m.v. poëzie. Hun verhalen vormen de inspiratie voor een gedichtenbundel die door Onoseta zal geschreven worden.
​
Jonathan Lambrechts - Folie à Deux
Dit project is het theatervervolg op de kortfilm ‘In Limbo’ die Jonathan en Koen in 2021 maakten. Het is een theatraal onderzoek naar de ‘normaliteit van waanzin en de waanzin van normaliteit’. Het gaat over iemand die een psychose ontwikkelt en gedwongen wordt opgenomen. Het stuk haakt in op het genezingsproces.
​
María Leiva Sepúlveda - Beyond Tradition
Beyond Tradition is een muziekfusionvoorstelling die ontstaat uit een combinatie van fado, flamenco en hedendaagse klassieke muziek. Het project verbindt de experimentele kant van hedendaagse muziek met elementen uit deze genres van volksmuziek.
​
​
RONDE 3
George Adindu – AMOBI
AMOBI is een kortfilm die gaat over tweede kansen krijgen, vriendschap, support en liefde.
Het wordt een inspirerende film voor zowel een jongere als oudere generatie.
Bert Van Puymbroeck – Waar zit die fucking Qi?
Het project is een muzikale voorstelling over therapie en persoonlijke ontwikkeling.
De zoektocht naar ‘inner peace’ en healing op theater brengen met een grote schep humor en muziek.
​
Gemengd koor Lejra – Concert Jommelli
Doel van het project is om een amateurkoor een muzikale grens te laten verleggen dmv het creëren en uitvoeren van een groot koorwerk begeleid door orkest.
Uitvoering van het ‘Missa pro Defunctis’ van Nicollo Jommelli. Het is een religieus muziekwerk voor 4-stemmig gemend koor en 4 zangers solisten, begeleid door strijkorkest en basso continuo.
Yeboah Benhelima – Chapp de mic
Heel het jaar door wordt er een pop-up studio opgericht om jongeren te ondersteunen bij het maken van songs, videoclips, artwork, graffiti, dans en nog veel meer. Dit om hen klaar te stomen voor hun podiumervaring op Chapp de mic.
YWCA vzw – Martha’s Labyrinth deel 1 – theaterworkshops
Aïcha Cissé is regisseur en actrice met professionele ervaring in de Vlaamse theatersector. Haar liefde voor kunst wenst ze door te geven aan jongere generaties, gericht op een specifieke doelgroep die niet altijd gemakkelijk te bereiken is.
​
Zo werkt ze samen met YWCA een pilootproject uit waar ze aan de hand van laagdrempelige theaterworkshops een groep (jong)volwassenen vrouwen uit de vereniging YWCA ondersteunt en begeleidt. Het doel is om vrouwen kennis te laten maken met theater, podiumskills op te bouwen, bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en hen te begeleiden naar mogelijkheden binnen de kunsteducatie.
Het doel van dit project is om een toonmoment te creëren vertrekkende vanuit het verhaal van de actrices zelf. We inspireren ons op het verhaal van Martha Geiringer en zoeken naar gemeenschappelijke thema’s die zowel aan bod komen in het leven van de participanten als in het verhaal van Martha Geiringer: een Joodse vrouw die door de politieke situatie in haar geboorteland Oostenrijk noodgedwongen haar studies achter zich laat en samen met haar familie op de vlucht slaat.
​
Radio (z)Onderdak
Radio (z)Onderdak is een sociaal cultureel artistiek project gericht op het activeren van dak- en thuislozen. Het is begonnen als een radioprogramma en live event met oa poëzie, zang, hoorspelen en muziek maar is inmiddels veel meer.
Alessio De Looze – HOURGLASS
Het project is het schrijven en opnemen van mijn eerste debuutalbum HOURGLASS. Het is een verzameling nummer met ‘tijd’ als rode draad. Wat als we de tijd konden omdraaien, wat zouden we dan gedaan hebben? Zouden we onze dromen nagejaagd hebben? Zouden we die ene persoon verteld hebben wat we voor hen voelen?
Alessio schrijft al jaren nummers, volgt workshops en jamt met andere muzikanten. Nu is de tijd aangebroken dat ik al deze kennis en vaardigheden bundel in mijn debuutalbum, dat het verhaal vertelt van wie Alessio is als artiest.
Het toekomstatelier wil jonge anderstalige nieuwkomers inspireren, laten experimenteren en reflecteren met/op verschillende kunstdisciplines door hen gedurende 14 zondagen intensief te begeleiden en coachen in een laagdrempelig en duurzaam creatief proces dat begeleid wordt door een zeer diverse groep kunstenaars en artiesten. Anderzijds wil het project amateurkunstenaars en artiesten groeikansen bieden als workshopgever met en voor een anderstalige doelgroep. We brengen verschillende kunstdisciplines/workshopgevers vanuit verschillende kunstinitiatieven samen en willen een bodem zijn voor nieuwe kruisbestuivingen en toekomstige samenwerkingen. De toekomstateliers zijn een veilige leerplek voor jongeren en kunstenaars om samen op zoek te gaan naar ieders talenten en participatieve, ervaringsgerichte taaloefenkansen te creëren.
Madam Fortuna – De Ideale Familie
De ideale familie is een creatie die door 3 spelers en 2 muzikanten wordt gemaakt. We vertrekken vanuit de leefwereld van de drie spelers Noah, Madelief en Hussein en de twee muzikanten Dina en Saif. Dit proces van mede-eigenaarschap is belangrijk.
De voorstelling wordt gemaakt voor 8+. De voorstelling gaat over een samengesteld gezin met twee kinderen (13 en 15 jaar) en een alleenstaande vader. Ze repeteren het stuk ‘de ideale familie’.
ROTBEEST – verboden te voederen
ROTBEEST collectief onderzoekt de gedragingen en het wezen, maar vooral de verschillen en gelijkenissen tussen de stadsbewoner en de meest voorkomende stadsvogel. Verstoten worden in de maatschappij, uit het nest geduwd worden en flirten met de grenzen van monogamie zijn enkele thema’s die theatraal onderzocht en verteld worden.
​
RONDE 2
​
Jessica Boyeleba Balehen – Release show Purp.S. EP
Purp.S. is de naam van het nieuwe muzikale project waarmee Jessica in 2023 graag wil afsluiten, maar vooral 2024 mee wil instappen.
Dit project bestaat uit vijf songs die elk een ander perspectief weergeven om de wereld om me heen en in mezelf te begrijpen.
Met nieuwe artiesten zoek ik voor elke song een thema dat bij de titel van het project past, mij nieuwe inzichten geven die me helpen om oude patronen te verwerken en hoe ik in mijn kracht kan blijven staan.
Met Purp.S. zou ik graag de luisteraar op een collectieve basis willen aanmoedigen om ook dezelfde reflectie in hun eigen leven toe te passen.
​
Ysabel Jongeneelen – de stadsjutter
Een podcast over De Stadsjutter: een verhaal waarin een speedverslaafde jonge vrouw in de jaren ’90 de vuilbakken afschuimt en dit zo weet uit te bouwen dat het een volwaardig beroep wordt en dat er zelfs een clandestien winkeltje (De Stadsjutter) ontstaat in een kraakpand (Villadelfia) in het Antwerpse. En op die manier geraakt ze uit verslaving. Bij het vertellen van dit verhaal krijgt de luisteraar ook een handleiding tot het stadsjutten.
Arlette Vanza – Vogue Bootcamp Belgium
Vogue Bootcamp is een project opgezet voor mensen die zichzelf willen leren ontdekken op de meest expressieve manier. Je leert jezelf kennen door middel van verschillende soorten workshops. Deze workshops worden verzorgd door mensen die al jarenlang ervaring hebben binnen de ballroom gemeenschap en/of daarbuiten.
Compagnie Lodewijk Louis – ALICE
Als tweede gemeenschapsproject binnen onze werking maken we met een grote groep liefhebbers (acteurs, dansers en muzikanten) voornamelijk uit Deurne, een voorstelling gebaseerd op Alice in Wonderland van Lewis Caroll. Het voornaamste doel van het project is om de deelnemers te laten ervaren hoe geweldig het is om met een grote groep en met een professioneel omkaderde voorstelling het publiek te boeien, raken en inspireren.
​
AMIGO vzw – Le(t)s jam
Le(t)s jam is een zomerstage van 3 tot 6 juli met danslessen en een creatie van eigen choreografisch werk van de jongeren.
De focus ligt op dansen, bewegen, ontdekken, leren en ontmoeten. Samen leren de jongeren verschillende dansstijlen (afro, hip hop en hedendaagse dans) en gaan ze daarna zelf aan de slag.
Atelier OVERLAST is een begeleidingstraject van OVERLAST. Door de jaren heen hebben we ingezien dat het bieden van live kansen niet voldoende is maar dat artiesten ook behoefte hebben aan structurele ondersteuning om hun talenten optimaal te ontwikkelen. Concreet selecteren we zes artiesten die aan het begin van hun muzikale traject staan. Via coaching, technische ondersteuning, kennisdeling, workshops, repetitieruimte, creatieve ondersteuning en meer tracht OVERLAST bij te dragen aan de semi-professionalisering van beginnende makers en het duurzaam maken van hun muzikale carrières.
!UKBUM! – We Think it’s a Good Idea
We Think it’s a Good Idea is een avondvullende circusvoorstelling van het nieuwe Antwerp-based circus collectief !UKBUM!
Jonas, Jakob en Jef maken met z’n drieën absurd circus theater. Ze combineren verschillende podiumkunsten op een avond vol rariteiten en absurditeiten. Deze voorstelling is een zoektocht naar ‘het goede idee’.
Een idee dat eender wat kan zijn, het publiek aanspreekt en confronteert met zichzelf en met ons.
​
​
RONDE 1
Denzel Bruckenburg – Trans-Terminos
Trans-Terminos staat voor: ‘over de grenzen’. Deze danstheatervoorstelling gaat over hoe iemand, ongeacht hoe moeilijk dat is, zijn doel wil bereiken. Opgeven is geen optie. Hij werkt hard om een wezen te creëren dat zijn werk voor hem kan doen én beter. Daarvoor moet hij het volledig programmeren. Dit proces verloopt niet zonder slag of stoot, met veel ups & downs, maar uiteindelijk behaalt hij zijn doel.
​
Tinneke Himschoot – Swiebelientje
Tinneke wil de circuswereld en de goochelwereld dichter bij elkaar brengen door een samenwerking aan te gaan tussen deze disciplines. Het project zal een voorstelling worden waarin de goochelkunst - illusionisme en
de aerial silk gecombineerd worden.
​
Nina Doevendans – Electric Harp Project
Mijn project zal bestaan uit het produceren van 10 nummers op elektrische harp. Deels bestaande nummers in een nieuw jasje gestoken, alsook een aantal nieuwe composities. Deze nummers wil ik opnemen en daar bijpassend ook een videoclip bij maken. Elke maand release ik een nummer en aan het einde van het jaar organiseer ik een optreden waar ik alle nummers live breng.
​
Hannah Macpherson – Looking Forward
Hannah maakt een theatervoorstelling rondom seksueel misbruik, seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag.
​
Giulio Napoletano - Draw and Print Intercultural Lab
Het doel van deze cursus is om studenten de kans te geven kennis te maken met de basisprincipes van de westerse grafische cultuur en haar geschiedenis door middel van tekenen en de eenvoudigste technieken van graveren en drukken. Zo wordt een fysiek en filosofisch uitwisselingspunt gecreëerd voor het combineren van de culturen die momenteel aanwezig zijn in Antwerpen tot een constructieve versmelting van uiteenlopende persoonlijke benaderingen van de artistieke praktijk.
​
Jambo FV – straatdodenherdenkingsmoment
Jambo is een open ontmoetingsplek voor dak- en thuislozen met of zonder verslavings- en/of psychiatrische problematiek. Ieder jaar sterven zo'n vijftigtal dak- en thuislozen in de anonimiteit van de straat. Om deze mensen te eren en te herdenken organiseren we met Jambo, ‘tVlot en straatoverleg (het platform voor alle werkingen rond straatbewoners) het straatdode herdenkingsmoment. In samenwerking met kunstenaars Rebecca Lenaerts en Fransisco Manzano en een groep dak-en thuislozen zetten we een artistiek traject op rond het thema rouwen'.
​
Sophie Janssens – Blijspel der liefde
De voorstelling ‘Blijspel der Liefde’ geeft je een inkijkje in het hoofd van Sterre. Een jonge vrouw die hopeloos opzoek is naar liefde en liefhebben; opzoek naar de liefde van Lisa, haar moeder en zichzelf. Maar kan Sterre haar eigen hoofd, dat hopeloos opzoek is, nog wel vertrouwen? ‘Blijspel der liefde’ is een muzikale en beeldende voorstelling waarbij het verhaal hand in hand gaat met de muziek van Ann Christy. De muziek ondersteund en
verrijkt het verhaal op een verassend manier, waarbij fantasie en realiteit door elkaar heenlopen.
​
Karambola is een project voor kinderen uit multiculturele gezinnen. De deelnemers krijgen de kans om binnen het project aan de hand van muziek, literatuur en kunst hun diversiteit en hun plaats in onze diverse samenleving te vieren. In een reeks workshops geleid door Laura Vargas (plastisch artieste en pedagoge) van Lauboratorium hebben we het spelenderwijs over de uitdagingen en voordelen van opgroeien binnen een multicultureel gezin. Op het einde van de workshoppenreeks worden de stemmen en verhalen van de kinderen samengebracht in een tweetalig boek, gemaakt voor en door kinderen van multiculturele families.
​
Louai M Hashem - It's (never) fucked up - tweede editie
Het verhaal gaat over de ontwikkeling van een groep van 3 jongeren met een vluchtelingenverleden. Het verhaal vertrekt vanuit onze persoonlijke ervaringen als nieuwkomers in dit land, enkele jaren geleden. Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal. Zes jaar na onze aankomst in België zoeken we naar de woorden die de gelaagdheid en de complexiteit van een vlucht weergeven. Met humor en een grote joie de vivre trachten we het vaak verborgen verdriet te vatten. Hoe kan je veelheid vatten in een nieuwe taal die je communicatie voornamelijk reduceert?
Hoe kan je dankbaar zijn zonder te leven met gebogen hoofd? Hoe spreek je over de toekomst, zonder steeds bij het verleden uit te komen? “It is (never) f*cked up!” is een collage van het diepmenselijke. Een poging tot antwoord op de vragen die verloren gaan in een nieuwe taal.
​
Alex Akueta – Have A Voice
Dit project onthult de kern van Xray Atelier & Xray Community. Als oprichter heeft Alex Akuete altijd een van zijn drie mantra's (have a voice!) gebruikt als mobilisatie middel bij het creëren van zijn kunstwerken en bij het nastreven van zijn droom om een veilige ruimte te creëren voor jongeren waar ze zichzelf kunnen ontdekken, creëren, vriendschap opbouwen en elkaar inspireren. ( Have a voice ! ) is een terugkerende boodschap in zijn kunstwerken, aan de jongeren in zijn gemeenschap en aan de mensen om hem heen. Hij gelooft dat wij mensen
op onze eigen manier belangrijk zijn en als we geloven dat we iets te zeggen hebben, is het noodzakelijk dat we een platform hebben om dat te doen. Hij heeft hier van jongs af aan zijn levenswerk van gemaakt, omdat hij uit ervaring weet dat geloven (dat je een stem hebt) een standvastig zelfbeeld opbouwt. Het zorgt voor een gevoel van vertrouwen in jezelf, onafhankelijkheid en het vermogen om anderen te mobiliseren om in zichzelf te geloven. Deze voorstelling bestaat uit : Runway show(met schilder kunst), dans, spoken woord en live muziek.
MY HOUSE is een voorstelling gericht op dans- en housemuziek. Een samensmelting tussen muziek en dans in dit genre. Zo divers als het rijk is aan vorm en cultuur, handelt ‘MY HOUSE’ over de impact die dit muziekgenre en zijn gemeenschap hadden op het leven van de deelnemende artiesten.In dit geval gaat het over fase 2 van het project.
Ayah Elbelisy - Dima Maghreb
Mijn project Dima Maghreb is een project over hoe mensen, vooral kinderen en jongeren leven in Marokko leven. Hoe ze met weinig dingen plezier maken. Als Marokkaans-Egyptische Belg verbaast mij hoe anders Marokkaanse Belgen leven tegenover Marokkanen uit Marokko. Dat wil ik graag laten zien aan de mensen.
2021
TOUR 3
Charlotte Gillain – Les femmes en public : Women in public est un court métrage qui remet en question la propriété de votre identité. Par le biais de l'intelligence artificielle, nous voulons jouer avec le doublement, l'échange et le mélange des personnes. Vous suivez quatre personnages dans un vieux café anversois. Le spectateur est plongé dans une réalité absurde où l'on peut boire un café avec soi-même, voir soudain un sosie passer dans la rue ou ne plus reconnaître son visage comme le sien.
't Werkhuys vzw – Art Club Borgerhout : A travers ces trajectoires, l'Art Club, en collaboration avec 't Werkhuys et les artistes, organise deux expositions sur l'art visuel à 't Werkhuys. L'Art Club Borgerhout est une organisation de jeunesse accessible, responsabilisante et artistique pour les arts visuels à 't Werkhuys, pour les jeunes du quartier entre 16 et 26 ans. Les jeunes se mettront au travail en montrant leur travail à un public à travers deux expositions qui ouvrent en mai et novembre. Avec ce projet, nous apportons plus de diversité à l'art et donnons aux jeunes le pouvoir de faire entendre leur voix.
​
Atelier de théâtre NEST vzw– Bagger : BAGGER, de Theaterwerkplaats NEST, sera une montagne russe collective sur le pouvoir et surtout le pouvoir et la perte, en collaboration avec la branche professionnelle anversoise du KAK Collectief et Stormkop. Bagger sera une performance sur le bateau-phare De Westhinder, une performance dans laquelle notre système politique est sans crainte bouleversé.
​
Rune Tuerlinckx – MOKITA : Avec MOKITA, nous prenons les choses en main, nous créons une plateforme ; visibilité pour notre travail et avec cela nous atteignons un public en dehors du monde fermé des académies d'art. Nous voyons cette étape en partie comme un exercice, mais en même temps c'est un exercice concret dans notre futur domaine de travail.
Lina Ejdaa – TANZ EN 44 : TANZ in 44 est une installation vidéo interactive basée sur la performance Tanzmanschine. Le visiteur a la chance de conquérir le monde oppressant de Tanzmanschine tout en dansant. Dans le cadre d'une expo, nous souhaitons leur donner l'opportunité de vivre le jeu et la liberté d'une soirée club. Nous considérons cela nécessaire à l'heure où notre liberté de mouvement et notre autonomie sont mises à l'épreuve.
​
Vzw Bruiswater – Galerie des mascottes : En trois cours parallèles de trois séances de travail consécutives, nous stimulons l'imagination et activons la créativité des groupes de participants. De manière collective, les participants créent des « mascottes » ; ils créent d'abord des formes abstraites avec la « machine idiosyncratique », puis ils sérigraphient ces formes dans des « impressions de formes » dans des compositions sur de grandes feuilles de papier, puis ils interprètent ces sérigraphies en dessins de « mascottes ».
​
Roxette Chikua – Paradis : Grâce à une collaboration avec la Mestizo Arts Platform, Roxette Chikua aura l'opportunité de présenter sa première performance solo aux programmateurs et aux personnes intéressées du domaine des arts. Le samedi 19 juin, elle montrera 'Paradis', dans le cadre d'une session WIPCOOP à hetpaleis. Roxette part de sa propre histoire et entraîne le spectateur dans sa quête identitaire à partir des paroles, du chant, de la danse et de la mode. Elle présente son histoire sous la forme d'une parodie car elle croit que les sujets difficiles peuvent être abordés avec humour. Avec elle, son public découvre et reconnaît les différentes dimensions d'une jeune femme de couleur qui veut façonner sa propre vie en s'affranchissant de tout ce que la société considère comme « normal ». À travers son propre style, le « baroque africain », Roxette montre comment un style d'art historique entre les mains d'une femme noire conduit à différentes perspectives. Avec l'« afrofuturisme » comme inspiration, elle cherche ses propres éléments et formes pour raconter son histoire.
​
​
MAISHA vzw – Voisins : Neighbours est une histoire dans laquelle nous zoomons sur la vie de 5 familles qui, malgré leurs origines et leurs parcours différents, sont belges. Buren est une histoire par des jeunes, et avec des jeunes, mais pour tout le monde. Des problèmes existent dans toutes les sociétés, comment les jeunes et les personnes âgées peuvent-elles s'entraider pour trouver ensemble des solutions ?
​
​
Ageeba Kromah – SOSO : SOSO est une galerie qui accueille d'autres artistes et créatifs. L'idée derrière le concept est d'entremêler différents styles artistiques et de donner à nos résidents la liberté de s'exprimer et d'errer entre chaque style.
​
​
Nitish Kumar Bhardwaj - ÊTRE : Ce court métrage parle d'une personne, qui peut être identifiée comme n'importe qui, qui essaie de trouver sa place dans une société, dans une famille, dans un lieu de travail... Quoi qu'il en soit ! il y aura toujours des conflits qui nous affecteront de différentes manières. J'essaie de me concentrer sur cet effet psychologique sur cette personne. J'appelle cette personne, 'Être'. « Être » signifie littéralement « l'état d'exister ».
​
Oyakhilomen Akuete – L'essence de la vie : « Essence of life » est une enquête artistique sur le sens individuel et collectif de la vie. des thèmes pertinents tels que l'interaction humaine, les normes et valeurs, les formes de communication sont abordés ici. Au cours de cette recherche, de nombreux événements conventionnels sont interrogés afin d'accueillir une nouvelle réponse. Une reconstruction du monde où nous nous trouvons pour arriver à notre sens de la vie.
​
​
Graciete Zola – 414 Le Bon départ : Le Bon départ veut donner un coup de pouce à nos talents locaux dans leur parcours d'artiste amateur à artiste professionnel. Cela se fera en initiant les artistes au processus d'enregistrement et en fin de compte à la réalisation de leurs projets. En tant qu'artiste, en plus de votre talent, il y a beaucoup à considérer pour faire connaître votre travail au public. Ce sont toutes des choses qui viennent avec beaucoup de coûts. Le jumpstart veut donner au gagnant un bon départ dans sa carrière.
​
Beau Van Hoydonck – SXA.DYU / écran virtuel : Cet atelier en 4 parties offre aux artistes la possibilité de développer leur propre travail au sein du médium audiovisuel sous la direction de divers artistes expérimentés. Ensemble, nous préparons la présentation sur écran virtuel le 1er octobre 2021. Les participants à l'atelier auront l'opportunité de montrer leur travail sur grand écran, en symbiose avec les artistes et musiciens présents.
​
​
vzw AMIGO – CODE : Le projet est un processus créatif (5 jours) pour créer un spectacle de danse pop-up "CODE" avec un groupe de jeunes diversifiés âgés de 14 à 18 ans. Les paroles de la musique sont écrites par les jeunes eux-mêmes, qui slam, chantent et rap sur des rythmes instrumentaux. Après un an de vie avec la situation corona et les bouchons buccaux, un langage corporel a émergé parmi les jeunes qui communique avec des signaux. Également dans le théâtre, le hip hop et la capoeira, la langue des signes,.. nous apprenons qu'il existe des "codes spécifiques". un spectacle de danse pop-up qui peut être joué dans une grande variété de lieux dans tous les quartiers d'Anvers.
​
Dilbi vzw – Ala moj el bar : Le projet est une pièce de théâtre comique ciblée qui se concentre sur les problèmes que les jeunes vivent à un certain âge et dans certaines circonstances. Basé sur la comédie de la différence dans l'esprit intérieur des jeunes et la façon dont ils regardent chaque problème. Le projet explique le conflit qui se déroule dans l'esprit du jeune homme dans toutes ses directions, les contradictions qu'il traverse et la bataille constante entre son esprit, l'émotion, l'enthousiasme, la paresse et les rêves. Toutes les situations sont abordées de manière comique (comédie noire) pour se concentrer sur ce que le jeune vit en général.
​
​
2ÈME ROUND
Behuman – Locked Inside : QU'EST-CE QUI CONNECTE les jeunes en cette période corona ? De quoi ont-ils besoin pour rester en leur pouvoir ? En dialoguant avec eux, nous essayons de trouver ensemble un mot/un sentiment positif. Avec ce mot/ce sentiment, ils se mettent au travail et essaient de convertir leur mot POWER en leur image POWER. Les résultats du projet seront diffusés par Agrafa Affichage. Il y aura 500 affiches A1 dans les rues. Les résultats seront également diffusés via une plateforme sur Instagram LOCKED INSIGHT qui existe déjà . 500 photos instantanées seront également distribuées dans De Studio, sur tout le rez-de-chaussée. Et il y a une piste pour organiser une exposition au FOMU. Cela aurait probablement lieu fin septembre/début octobre.
Miranda Vermeiren – Broken Beauty : Broken Beauty est un projet photo pour accepter un corps altéré par le cancer du sein. La recherche de la beauté et l'acceptation du corps sont centrales. Le projet mélange différentes disciplines artistiques. En plus de la photographie, des textes, des peintures, des dessins au fusain et des impressions sur plâtre sont également abordés. Avdia Avrumutoae enrichit l'exposition photo avec la peinture de 2 bustes en plâtre.
Youri Hostie – Captain Dog Heart and Me : Captain Dog Heart and Me sera un court métrage basé sur la nouvelle de Yoeri du même nom. Le court métrage parle de deux hommes qui travaillent dans un centre d'appels et intimident systématiquement tous les appelants du bureau d'assurance. Le capitaine Dogheart et le lieutenant Nirvana sont deux nihilistes vivants qui bouleversent constamment la réalité. Il s'agit d'une comédie noire socialement critique qui se concentre sur une distribution et une équipe mixtes de talents émergents.
Muhanad Mukhtar – Sinbad : Sinbad est un réfugié de Bagdad. Il est né pendant la guerre et n'a jamais pu fêter son anniversaire. Il n'a pas d'amis et est très seul. Sinbad est maintenant impatient de célébrer son anniversaire pour la première fois. Il espère ainsi connaître des gens et se sentir chez lui dans son nouveau pays. Le spectacle s'adresse aux enfants (+7) et à leurs familles. Il est double - une performance pluridisciplinaire (35 minutes) + une partie participative (60 minutes) animée par Mohanad Mukhtar.
Chanter chanter chanter – CHANT D'ÉTÉ : Les vacances d'été sont longues pour certains enfants. En plus de nos activités permanentes durant l'année scolaire, nous proposons un programme ludique mais instructif pour enrichir musicalement les vacances d'été. Nous nous adressons à tous nos étudiants avec une attention particulière aux plus vulnérables. Les nouveaux enfants sont également les bienvenus, de cette façon nous apprenons à nous connaître et le pas vers notre fonctionnement permanent devient plus petit.
Mike De Ridder – propre légende : THE OWN LEGEND est une histoire autobiographique sur la recherche de Dieu, la dévotion et la spiritualité. Une performance théâtrale multidisciplinaire dans laquelle YouTube et les plateformes de médias sociaux les plus connues telles que Facebook et Instagram, ainsi que Wikipedia et Google, sont simulés sur scène et soutenus par de la musique, des paysages sonores et des projections vidéo.
Emmanuel Boakye – Les cinq étapes du deuil : Les cinq étapes du deuil est un court métrage sur Caleb Griffin, une personne qui ne traite jamais ou ne prend jamais ses sentiments au sérieux jusqu'à ce qu'il perde sa grand-mère qui est le seul lien qu'il a avec sa famille biologique. L'un des membres de sa famille d'adoption, qui est son oncle, l'oblige à suivre une thérapie et à faire face à ses émotions, ce qui l'emmène dans un voyage très émouvant ou des étapes de deuil tout au long de sa vie.
SIDEWARDS – Tout ce dont vous avez besoin : Avec 4 danseurs, un dramaturge et 3 musiciens, nous allons créer un spectacle de danse sur la beauté en utilisant de la musique live. Les danseurs chanteront, et les musiciens danseront, nous travaillons avec le texte et le langage du corps. Sous le terme générique de beauté, on parle à la fois de spontanéité et d'authenticité, tout comme la laideur et l'insincérité comme contrepoids, l'humour n'est pas exclu et les musiciens et danseurs ne font qu'un sur scène.
Linne Dierckx – toontje lager : Toontje lager est un projet musical dans lequel nous collaborons avec des artistes jeunes, divers et émergents dont moi-même et Thierry Ekangamene pour créer une web série autour de la musique. L'intention est d'enregistrer un quiz musical en direct composé de quatre épisodes via un groupe live composé de 5 personnes, à savoir Julie Daems, Isy Baeyens, Andy Kisema, Linimas Mbadu, Moïse mukendi. Le groupe live accompagnera et soutiendra toute la série, Thierry et moi discuterons de l'ensemble du programme avec les participants (16 participants).
Zone Jeunesse – Festival de musique RYS : RYS est un collectif supralocal de trois associations engagées dans la musique, l'éducation artistique et le conte. Comme résultat final, nous souhaitons organiser une première édition d'un festival de musique. Un festival de musique avec des artistes flamands émergents et confirmés. Le projet vise à aider les artistes émergents à développer et à exposer leur musique sur scène. Nous le faisons avec un pré- et un post-processus et le tout (y compris le moment du spectacle) est coulé dans un film après.
​
2020
​
TOUR 4
vzw LGU Academy - The8 – projet artistique et expo en confinement
Rafik Bouazza – les rêves sont faits pour devenir réalité
Françoise Trouvé – et après le poisson ?
Goele Denil – Moeke
Gracette Zola - Vitrine 414 CrownUp
vzw AMIGO – Une muse
TOUR 3
Ali Abdul Qader et Ali Alsaady – Lottrey
Amaj Productions – L'autre visage
Ayham Alafshari – Merna
Rafale Peeters - 100 enfants trouvés
MONOMONO – Icône
Rafik Bouazza - Les rêves sont faits pour devenir réalité
Tessa Verbruggen – SAUVAGE
​​
2ÈME ROUND
Junior Akwety – Ma maison
Hans Machiels​ - Camp d'écriture
Sandra Delgadillo​ - APRÈS
Sam Sefora​ - La pause libre
studios d'art aux rayons X​ - Connectez-vous avec vos démons
Younes Van den Broeck - PL3M0NS
​
TOUR 1
Amaj Productions – Anane
Jo-An Lauwaert – Situations
Maarten Renckens - Semaine des types de création : déplacez vos lettres
Ruth Bruyneel – ÉTIREMENT
Skillz vzw - Filmclub Deurne
Association à but non lucratif Odyssée - Beatrijs
​
​
2019
​
TOUR 3
Hussein Mahdi - Est-Ouest, l'amour est le meilleur
Jente De Graef - Gemeinsellschaft The Kite
Kristina Drazdouskaya - Dualisme métaphysique
Sara Gracia Santacreu – Fille sirène
​
2ÈME ROUND
Wang vzw – x
Astrid De Haes - Une tentative de création de sens dans un espace qui pourrait devenir complètement sombre
Ayham Al Afshari – Le Mur
Brasart - Pères de 't Kiel
Mieke Bombeke et Jan Wouters
Mano Amaro – NORD/SUL
Rino Sokol - La préoccupation de soi
Lant – Lant
Saima Sorgho - Afroguerre II
Skinny Diva - mauvais gyal dem
Cinebelgicano Productions vzw – Memorylab Anvers
Younes Van den Broeck - PLSTCD3M0NS
Thomas Vanbrabant - Duyster
​
TOUR 1
UETD - festival de cinéma
Madame Fortuna – Je dois ! Dois je?
George Adindu - Jeune homme Rumble
Cornelis douches et noyés de veaux
Rotbeest à collectionner
Ali Abdul Qader et Ali Alsaadi – Marchands de religion
Arlette Vanza - Ateliers Voguing LGBTQ Belgique
​
​
​
2018
​
2ÈME ROUND
Jafeer Elsebha
LOUP
Les bazookas de Bronstige - Brazza vzw
Karima El Bajaj
Laboratoire de scène
Zelda Dapaah
​​
TOUR 1
Un pied gauche cultivé vzw
Adel Saady
Inès Tambuyser
Marie Ornélis
​
​
2017 ​
​
TOUR 4
Organisation à but non lucratif Koba Metropolis Sint-Jan Berchmanscollege
Marhaba vzw
École ouverte Centre d'éducation de base d'Anvers
Claudia Zen Karan
Moving Ground vzw
Fête à l'intérieur
David Joao
Fanfare royale la fraternisation de Zandvliet vzw
REL
Sois humain
TOUR 3
Martine Vandervelden
Rumeurs de scène
Madame Fortuna
Gilles Torfs
2ÈME ROUND
Oussama Abo Amro
Sven Verelst
Dara Cheikhi
Mohamed Sultan
Hussein Shabeeb
Anne Vanoppen
Société Schmaltz
JES vzw
Tique
Ordre du renard vzw
Véronique Podkolzina
Maartje Coolen
Moving Ground vzw
Rémy Ndow ​
​
TOUR 1
Claudia Zen Karan & Evelien Jansen
Collège Saint-Lievens
AIAF
Enrica Camporesia
En équipe
Nikki Surincx
Hicham Mallouli
Dan Mussett